Opornica za De Quervainovo bolezen

De Quervainova bolezen je vnetje ovojnic dveh tetiv, dolge palčne iztezalke (m.abduktor pollicis longus) in kratke palčne iztezalke (m.extensor pollicis brevis), ki sodelujeta pri gibanju palca. Vnetje privede do otekanja, kar ovira nemoteno drsenje tetiv v kanalu.

Bolezen se lahko pojavi zaradi ponavljajočih gibov palca v kombinaciji z zapestjem. Pojavi se oteklina in bolečina na palčni strani zapestja, predvsem pri gibih zapestja in palca.

Zdravljenje je lahko konzervativno z uporabo opornice za zapestje in palec. Omogoča varen položaj palca in zapestja (sprostitev tetiv), kar preprečuje določene gibe, ki bi lahko poslabšali stanje. V akutni fazi se opornica namešča 1-4 tedne nepretrgoma, kasneje samo preko noči.

Poleg nošenje opornic se svetuje izogibanje aktivnostim, kot so dviganje, dolgotrajno stiskanje in ponavljajoči gibi zapestja in palca.

V kolikor se bolečine ne izboljšajo se lahko izvede aplikacija protivnetnih zdravil.

Naročanje za izdelavo opornice za De Quervainovo bolezen v Mariboru

Na izdelavo individualno narejene opornice za De Quervainovo bolezen se lahko naročite v našem Medicinskem centru Ergomed v Mariboru.

Opornice izdelujemo preko delovnega naloga, ki vam ga izda vaš osebni zdravnik.

Po prejemu delovnega naloga, nam ga pošljite po pošti na naslov Ergomed d.o.o., Ulica talcev 25, 2000 Maribor ali ga prinesite osebno. Naročanje po emailu ali telefonu za storitve delovne terapije preko delovnega naloga ni mogoče.

Za dodatne informacije o opornicah, rizartrozi ali naročanju nas lahko pokličete na 02 250 24 01.

Ostale storitve najdete na strani Delovna terapija, dodatne informacije o ostalih opornicah pa na Opornica za roko.

Delovni terapevti

Metka Slatinek

diplomirana delovna terapevtka

>> Preberi več

NAROČANJE NA PREGLED

SPECIALISTI ZA vaše zdravje