Odstranjevanje znamenj v Mariboru

Kirurško odstranjevanje znamenj v Mariboru lahko opravite v Medicinskem centru Ergomed, kjer ga opravlja priznani plastični kirurg dr. Erik Vrabič.

 • NAROČANJE: Na odstranitev v Mariboru se lahko naročite po telefonu 02 250 24 00 ali izpolnite obrazec spodaj.

Odstranjujemo različne vrste znamenj in sprememb na koži:

 • kožni izrastki
 • kožne tvorbe
 • materina znamenja
 • pigmentna znamenja
 • bradavice
 • pecljasti izrastki
 • lipomi

V primeru možnosti, da gre za nevarno znamenje, odstranjeni del pošljemo na histološko preiskavo.

Kirurško ali lasersko odstranjevanje znamenj?

Kadar se odločate za odstranitev, imate možnost, da se znamenje odstrani lasersko ali kirurško. Kljub temu, da je lasersko odstranjevanje znamenj v določenih primerih lahko enostavno in hitro, priporočamo kirurško odstranitev.

Še posebej je to pomembno, ko bi lahko šlo za nevarno znamenje. Pri laserski odstranitvi se znamenje oz. tvorba namreč uniči in tako ni možna analiza. S kirurško odstranitvijo pa lahko zagotovimo, da se odstranjen del pošlje na nadaljnjo analizo. Prav tako pa lahko s kirurško odstranitvijo zagotovimo, da je znamenje odstranjeno v celoti.

Tudi kirurški poseg je hiter, saj lahko traja samo nekaj minut. Seveda je to odvisno od števila znamenj, ki si jih želite odstraniti in samega znamenja. Odstranitev znamenja se opravi v lokalni anesteziji.

V kolikor ste tudi vi na svoji koži opazili kakšne kožne spremembe ali kožna znamenja, ki jih pred časom še niste imeli ali pod kožo zasledili kakšno znamenje in bi si ga želeli odstraniti, nas lahko kontaktirate in dogovorili se bomo za termin, ki vam bo ustrezal.

Razlogi za odstranitev znamenja

Razlogi za odstranitev znamenja so lahko različni:

 • nevarna znamenja – v kolikor obstaja možnost, da gre za nevarno znamenje, je vsekakor pomembno, da si ga plastični kirurg čim prej ogleda in ga po potrebi odstrani (maligni melanom, karcinom, ploščatocelični karcinom, kožni rak). V tem primeru odrezan del pošljemo tudi na histološko preiskavo. V kolikor se melanom odkrije v zgodnji fazi, je ozdravljiv.
 • vizualno moteča znamenja – lahko se zgodi, da se vam je pojavilo znamenje na takšnem mestu, ki je vizualno moteče, kot je npr. na obrazu ali rokah. V teh primerih si veliko ljudi želi to odstraniti, še posebej, če se znamenje povečuje.
 • ostala moteča mesta – prav tako se lahko kožno znamenje pojavi na nekaterih drugih motečih mestih, kot je v bližini modrcev ali pasu. Draženje bi lahko privedlo do sprememb, tako da je najbolje, da si v tem primeru znamenje odstranimo.

Odstranjevanje znamenj ni potrebno, če se izkaže, da so znamenja nenevarna. V primeru se lahko za odstranitev odločite zaradi izgleda ali pa se ne odločite za poseg.

Strokovnjak za kožne spremembe in znamenja vam bo ob pregledu preveril stanje in svetoval ali je znamenje priporočljivo odstraniti.

odstranitev znamenja v Mariboru in analiza
Cenik - Kožna znamenja ter druge spremembe kože in podkožja
Odstranitev kožne spremembe neposredno po pregledu (do tri v isti regiji)210 EUR
Odstranitev kožne spremembe po predhodni konzultaciji (do tri v isti regiji)150 EUR
Odstranitev vsake nadaljnje spremembe100 EUR
Odstranitev xantelazme (1 veka)250 EUR
Odstranitev lojnice250 EUR
Odstranitev lojnice neposredno po konzultaciji310 EUR
Odstranitev večjega lipoma500 EUR
Elektroablacija kožnih sprememb (do 10)150 EUR
Elektroablacija kožnih sprememb (do10) neposredno po konzultaciji200 EUR
Elektroablacija kondilomov350 EUR
Histološka preiskava (po potrebi doplačilo po prejetju računa UKC MB)100 EUR

Pred odstranitvijo znamenja se plastični kirurg dr. Vrabič z vami pogovori in znamenja podrobno pregleda. Po odstranitvi se v primeru suma na nevarno znamenje (melanom) le-to lahko pošlje tudi na histološko preiskavo.

Odstranitev znamenja je primerna v vseh letnih časih.

Mesto odstranitve je po zacelitvi brazgotine potrebno mazati z mastno, nevtralno kremo. Prav tako brazgotine ne smemo izpostavljati soncu.

Vrnitev na delovno mesto je odvisno od samega posega, običajno pa je možna takojšnja vrnitev.

Naročite se na pregled in odstranjevanje znamenj

Pregled in odstranitev vam lahko opravimo ob enem obisku.

Za dodatne informacije o odstranjevanju znamenj v Mariboru nas lahko pokličete na telefon 02 250 24 00 ali izpolnite spodnji obrazec.

Odstranjevanje znamenj opravljamo kot samoplačniško storitev, tako da se vam glede termina karseda prilagodimo. Kontaktirajte nas in dogovorili se bomo za termin s kirurgom, ki vam bo odgovarjal.

Naročanje na pregled

Na pregled za odstranitev znamenj se lahko naročite po telefonu ali izpolnite spodnji obrazec.

Kirurško odstranjevanje znamenj v Mariboru

Nazaj na stran Plastična kirurgija.

Specialisti plastične in rekonstrukcijske kirurgije

prim. Erik Vrabič, dr. med.

specialist plastične, rekonstrukcijske, estetske in splošne kirurgije

>> Preberite več

NAROČANJE NA PREGLED