Dober nevrolog v Mariboru

V kolikor iščete dobrega nevrologa v Mariboru, nas lahko obiščete v našem medicinskem centru Ergomed. V njem opravlja storitve priznan nevrolog doc. dr. Dušan Butinar (več informacij).

Najbolj pogosti storitvi sta EMG pregled in nevrološki pregled.

Za več informacij o posameznem pregledu kliknite na povezavo in si bolj podrobno preberite potek ter možnost naročanja.

Storitve opravljamo samoplačniško. Kontaktirajte nas na telefonsko številko 02 250 24 00 in dogovorili se bomo za prvi možen termin, ki vam bo odgovarjal ter odgovorili na morebitna vprašanja glede pregleda. Izpolnite lahko tudi obrazec na strani Naročanje.

emg preiskava v Mariboru

Vse o karpalnem kanalu

Glede na to, da se v našem medicinskem centru ukvarjamo z vsemi področji karpalnega kanala, smo želeli na naši spletni strani tudi zbrati informacije, tako da boste na enem mestu našli vse o njem.

Za začetek si lahko preberete na strani Sindrom karpalnega kanala, kjer boste izvedeli kaj to je in kakšni so prvi znaki.

Zraven izdelave opornic, ki velja za enega izmed neoperativnih metod, si lahko pri nas dobite tudi diagnozo s samoplačniško EMG preiskavo. Le-to lahko pridobite tudi preko delovnega naloga, vendar boste v tem primeru imeli čakalno dobo.

Kot zaden možen ukrep je operacija karpalnega kanala, ki ga prav tako opravljamo samoplačniško. Gre za kratek poseg, več o njem pa si lahko preberete preko povezave.

V kolikor imate še kakšno drugo vprašanje o karpalnem kanalu oz. mislite, da bi na podlagi simptomov lahko šlo za karpalni kanal, nas lahko tudi pokličete za več informacij.

sindrom karpalnega kanala

27. oktober je svetovni dan delovne terapije

Danes, 27.10., je svetovni dan delovne terapije.

Letos je pod okriljem Svetovne federacije delovnih terapevtov potekalo pod imenom “Reimagine doing”. To bi lahko prevedli ali razumeli kot vzpodbudo, da si ponovno predstavljamo kako opravljamo neko delo.

To je tudi eden izmed glavnih ciljev delovne terapije, saj želimo delovni terapevti osebam omogočiti čim bolj samostojno življenje.

V Sloveniji delovna terapija na žalost še ni prepoznana kot pomembna zdravstvena smer, kljub temu, da v nekaterih zahodnih državah že vrsto let predstavlja pomembno vejo zdravstva. V Sloveniji se velikokrat zamenjuje s fizioterapijo, čeprav gre za dve različni zdravstveni panogi, ki opravljata različne metode za izboljšanje življenja posameznika. Prav tako tudi mediji včasih zmotno pripisujejo neko delo fizioterapiji, čeprav sodi pod delovno terapijo.

Glede na to, da se v podjetju Ergomed že od same ustanovitve strokovno ukvarjamo z delovno terapijo, bi radi tudi s pomočjo naše spletne strani razširili znanje o njej in jo predstavili posameznikom.

Kot zanimivost pa dodajmo še to, da je na svetu več kot 580.000 delovnih terapevtov, več kot 100 organizacij in več kot 1.000 program za usposabljanje.

Delovna terapija po zlomu zapestja

Roke opravljajo zelo pomembno funkcijo pri ljudeh, tako da je vsaka poškodba roke lahko zelo nevarna na njeno delovanje. Še posebej, če gre za katero od večjih poškodb, kot je zlom zapestja.

Zlom zapestja zagotovo velja za zelo veliko in zapleteno poškodbo, ki lahko vpliva na gibalno sposobnost zapestja v prihodnje. Zato je zelo pomembna dobra terapija, ki vam jo lahko nudi delovna terapija.

V podjetju Ergomed se že vrsto let ukvarjamo z delovno terapijo roke, tako da smo imeli že številne zahtevne zlome zapestja. Neka dodatnih informacij najdete tudi na strani terapija po poškodbi roke.

V kolikor ste tudi vi doživeli zlom zapestja ali katero drugo poškodbo zapestja in bi radi, da s pomočjo terapije izboljšate njegovo funkcijo, nas kontaktirajte na 02 250 24 01 za več informacij.

Na delovno terapije se naročite preko delovnega naloga, ki vam ga izda vaš zdravnik.

terapija zlom zapestja

Terapije za različne poškodbe zapestja

Delovna terapija po poškodbi roke in možganski kapi

V Ergomedu imamo dolgoletne izkušnje z delovno terapijo, še posebej z delovno terapijo roke.

Zraven izdelave individualnih opornic za roko opravljamo tudi delovne terapije po poškodbah ali operacijah roke z namenom izboljšanja gibljivosti in fukcionalnosti roke.

V ta namen smo pripravili posebno stran Delovna terapija po poškodbi roke, kjer najdete več informacij o teh storitvah.

Možganska kap

Dodatna storitev, ki je tudi ena izmed najbolj pomembnih pa je tudi nevrološka obravnava po možganski kapi. Delovna terapija lahko vam ali kateremu od vaših svojcev, ki so utrpeli možgansko kap, pomaga do večje samostojnosti.

Preberite si več na strani Delovna terapija po možganski kapi.

Medicinski center Ergomed - delovna terapija - vaje po kapi

Medicinski center Ergomed – delovna terapija – vaje po kapi

Hiter dostop do ortopeda

Hiter dostop do ortopeda je v primerih, ko imamo močnejše bolečine zelo pomembne. Kljub temu pa so čakalne dobe za prvi pregled pri ortopedu zelo dolge.

Na današnji dan (28.9.2020) je na strani https://cakalnedobe.ezdrav.si/zdravstvena-storitev/64/redno/podravska-regija, kjer lahko preverite čakalne dobe za podravsko regijo in stopnjo nujnosti podatek, da bi imeli prvi pregled pri ortopedu v UKC Maribor v avgustu 2021, v Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj pa maja 2021. To pomeni čakalno dobo cca. 11 mesecev za UKC Maribor in 7 mesecev za SP Ptuj.

V kolikor so se vam pojavile težave s kolenom, kolkom ali hrbtenico je to zelo dolgo čakanje, saj vas lahko težave s temi sklepi uvirajo pri delu in drugih vsakodnevnih opravilih.

Samoplačniški pregled pri ortopedu

Rešitev za hiter pregled pri ortopedu je samoplačniški pregled, ki ima tudi druge ugodnosti:

  • brez dolgega čakanja na pregled (z bolečinami)
  • hitra postavitev diagnoze s strani specialista ortopeda
  • hiter začetek zdravljenja

Če iščete ortopeda v Mariboru, se obrnite na naš medicinski center Ergomed in dogovorili se bomo za prvi pregled ali katero od drugih storitev ortopedije. Tudi cena za samoplačniški pregled pri ortopedu je pri nas med najugodnejšimi, tako da boste pri pregledu dobili strokovno obravnavo dr. Tomažiča in ugodno ceno.

Na pregled se lahko naročite po telefonu na 02 250 24 00 in dogovorili se bomo za termin, ki vam bo odgovarjal.

ortoped maribor

Bi si želeli odstraniti znamenje?

Število povpraševanj za odstranjevanje znamenj se je v zadnjih dveh letih zelo povečalo, tako da smo se odločili, da na naši spletni strani uredimo posebno stran na to temo. Najdete jo na Odstranjevanje znamenj.

Sam postopek odstranitve je odvisen od tega za kakšno znamenje gre. Plastični kirurg dr. Vrabič, ki v Ergomedu opravlja vsa odstranjevanja, pa v primeru nevarnosti za kakšno bolezen, pošlje odstranjeni del tudi na preiskavo.

Stran bomo postopoma tudi dopolnjevali, tako da boste sčasoma na njej našli kompletne informacije za odstranitev vseh vrst znamenj.

Storitve nevrologije v Mariboru

Zraven vseh ostalih storitev, ki jih nudimo v našem medicinskem centru Ergomed v Mariboru, je tudi nevrologija. Na naši spletni strani smo objavili dve glavni storitvi, ki jih opravljamo na področju nevrologije:

Kliknite zgoraj in preverite podrobne informacij o EMG preiskavi in nevrološkem pregledu, kjer se lahko na posamezno storitev tudi naročite.

Posebno pozornost dajemo kvalitetnim in poglobljenim pregledom, saj se zavedamo, da želite ob samoplačniških storitvah pridobiti najbolj kvalitetne storitve. Še posebej nevrološki pregled je zelo poglobljen in lahko traja malo dlje, saj vam samo na tak način lahko zagotovimo kvalitetne storitve. Želimo, da imate na koncu vse potrebne informacije o storitvah, ki jih opravite pri nas.

 

Obvestilo

Spoštovani,

glede na zaostrene razmere v zvezi s širjenjem okužbe s koronavirusom COVID-19, vas obveščamo, da od 16.3.2020 do preklica ukinjamo vse samoplačniške ambulante in ambulantno delovno terapijo. O novih terminih naročila vas bomo obvestili.

Za vse informacije smo vam na voljo na email naslovu: info@ergomed.si

Hvala za razumevanje.