Individualna izdelava opornic za roko

V Medicinskem centru Ergomed na delovni terapiji individualno izdelujemo opornice za roke.

Opornice izdelamo iz termoplastičnih materialov, glede na postavljeno diagnozo in trenutno stanje prizadetega dela roke.

Glavni cilj nošenja opornic je zmanjševanje bolečin, imobilizacija določenega dela roke, varovanje sklepov, preprečevanje kontraktur in izboljšanje ali povrnitev funkcije roke.

Kakšne opornice za roko poznamo

  • statične opornice, ki jih uporabljamo za dosego pravilnih položajev, s katerimi preprečujemo kontrakture in omogočamo funkcionalno ugodne ali korekcijske položaje.
  • dinamične opornice, omogočajo posamezniku izvajanje vaj proti uporu in s tem krepitev oslabele mišične funkcije, hkrati pa preprečujejo nastanek kontraktur.

Opornice:

Kako se naročiti na izdelavo opornice za roko

Na individualno izdelavo opornic se lahko naročite preko predhodno izdanega delovnega naloga. Delovni nalog lahko izda osebni zdravnik ali zdravnik specialist.

Naročite se tako, da nam izdan delovni nalog pošljete po pošti na naslov Ergomed d.o.o., Ulica talcev 25, 2000 Maribor ali se v času uradnih ur osebno oglasite pri nas.

Naročanje preko telefona ali emaila ni mogoče, lahko pa nas pokličete na 02 250 24 01 v primeru, da imate kakšno vprašanje v zvezi z izdelavo opornic za roko ali naročanjem.

Več informacij o naročanju dobite na strani Delovna terapija.

Samoplačniška izdelava opornice za roko

Opornice za roko izdelujemo tudi samoplačniško. Na voljo so vse oblike opornic: karpalni kanal, rizartrozo, De Quervainova, kladivast prst in druge. Pri tem se je potrebno zavedati, da se individualno izdelane opornice v največji možni meri prilagajajo vaši roki ali prstom in so bistveno boljše kot v naprej narejene industrijske.

Cena samoplačniške opornice je odvisna od tega, za kakšno opornico gre. Več informacij najdete na strani Cenik.

V kolikor bi želeli, da vam opornico izdelamo samoplačniško, nas pokličite na telefon 02 250 24 01, da se dogovorimo za termin izdelave.

Cenik za oporniceCena
Individualna izdelava male opornice25 EUR
Individualna izdelava srednje opornice*od 50 EUR do 75 EUR
Individualna izdelava velike opornice*od 75 EUR do 100 EUR
Popravilo opornice5 EUR
opornica za trigger finger, sprožilni prst

Delovni terapevti

Metka Slatinek

diplomirana delovna terapevtka

>> Preberi več

NAROČANJE NA PREGLED

SPECIALISTI ZA vaše zdravje