Individualna izdelava opornic za roko

V Medicinskem centru Ergomed na delovni terapiji individualno izdelujemo opornice za roke.

Opornice izdelamo iz termoplastičnih materialov, glede na postavljeno diagnozo in trenutno stanje prizadetega dela roke.

Glavni cilj nošenja opornic je zmanjševanje bolečin, imobilizacija določenega dela roke, varovanje sklepov, preprečevanje kontraktur in izboljšanje ali povrnitev funkcije roke.

Kakšne opornice za roko poznamo

  • statične opornice, ki jih uporabljamo za dosego pravilnih položajev, s katerimi preprečujemo kontrakture in omogočamo funkcionalno ugodne ali korekcijske položaje.
  • dinamične opornice, omogočajo posamezniku izvajanje vaj proti uporu in s tem krepitev oslabele mišične funkcije, hkrati pa preprečujejo nastanek kontraktur.

Opornice:

Kako se naročiti na izdelavo opornice za roko

Na individualno izdelavo opornic se lahko naročite preko predhodno izdanega delovnega naloga. Delovni nalog lahko izda osebni zdravnik ali zdravnik specialist.

Naročite se tako, da nam izdan delovni nalog pošljete po pošti na naslov Ergomed d.o.o., Ulica talcev 25, 2000 Maribor ali se v času uradnih ur osebno oglasite pri nas.

Naročanje preko telefona ali emaila ni mogoče, lahko pa nas pokličete na 02 250 24 01 v primeru, da imate kakšno vprašanje v zvezi z izdelavo opornic za roko ali naročanjem.

Več informacij o naročanju dobite na strani Delovna terapija.

Delovni terapevti

Metka Slatinek

diplomirana delovna terapevtka

>> Preberi več

NAROČANJE NA PREGLED

SPECIALISTI ZA vaše zdravje