Danes, 27.10., je svetovni dan delovne terapije.

Letos je pod okriljem Svetovne federacije delovnih terapevtov potekalo pod imenom “Reimagine doing”. To bi lahko prevedli ali razumeli kot vzpodbudo, da si ponovno predstavljamo kako opravljamo neko delo.

To je tudi eden izmed glavnih ciljev delovne terapije, saj želimo delovni terapevti osebam omogočiti čim bolj samostojno življenje.

V Sloveniji delovna terapija na žalost še ni prepoznana kot pomembna zdravstvena smer, kljub temu, da v nekaterih zahodnih državah že vrsto let predstavlja pomembno vejo zdravstva. V Sloveniji se velikokrat zamenjuje s fizioterapijo, čeprav gre za dve različni zdravstveni panogi, ki opravljata različne metode za izboljšanje življenja posameznika. Prav tako tudi mediji včasih zmotno pripisujejo neko delo fizioterapiji, čeprav sodi pod delovno terapijo.

Glede na to, da se v podjetju Ergomed že od same ustanovitve strokovno ukvarjamo z delovno terapijo, bi radi tudi s pomočjo naše spletne strani razširili znanje o njej in jo predstavili posameznikom.

Kot zanimivost pa dodajmo še to, da je na svetu več kot 580.000 delovnih terapevtov, več kot 100 organizacij in več kot 1.000 program za usposabljanje.